Zoeken
  • Rian

Als je er even doorheen zit ....

Al sinds een paar weken heb ik een onbestemd gevoel. Ervaar ik allerlei kleine klachten die ik in eerste instantie toedichtte aan het vele eten en drinken met de feestdagen. Maar nu die voorbij zijn, en het gevoel nog niet, ga ik toch verder denken…


Ik zit in een leuke, hippe lunchroom net over de grens. Heb net mijn (nep)nageltjes weer laten doen, een uitkomst na de chemo-schade aan mijn eigen nagels. Het is tijd voor koffie met gebak en een moment om even echt niks te doen. En dan komt het ineens binnen. Als een deur die alleen stond aangeduwd en nu in volle vaart wordt open geblazen, het waait me rond de oren… Een simpel weten waarom ik er even doorheen zit, waarom ik weer begin te twijfelen aan mijn lichaam en gezondheid.


Het ligt niet aan mijn werk, niet aan het on-opgeruimde huis, niet aan mijn ouder wordend lichaam. Of toch een beetje dan. Maar ik besef me ineens dat ik over een paar dagen weer op controle ‘mag’. Bloedtesten, mammografie, echografie en controle door de oncoloog. Ook 7,5 jaar na de diagnose borstkanker, ga ik namelijk nog elke 6 maanden keurig op controle. En ineens dringt het dus tot me door, dat zich ook nu allerhande onverklaarbare klachten ontwikkelen tegen de tijd dat de geplande controle dichterbij komt.
BAM ….. daar is het weer, zoals elke keer, een kleine tik, of beter gezegd de onderschatte mokerslag dat je nooit écht kankerpatiënt-AF bent.


Ik beloof mezelf dat ik nog een week wacht, tot na alle controles en dat ik dan, als de controles goed zijn maar de klachten nog aanwezig, naar de huisarts stap. Of beter nog, erover praat met mijn oncoloog volgende week. Ter geruststelling.

Maar voor vandaag hanteer ik de volgende remedie: een lunch met een lieve vriendin. Leuke locatie, lekker eten, wijntje erbij, lachen en elkaar een stevige knuffel geven. Dat werkt voor mij nog het allerbest als ik er even doorheen zit.

241 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Er was eens