Zoeken
  • Rian

Oktober = BorstkankermaandHet thema van de oktobermaand 2019 is 'Borstkanker heeft veel gezichten'. Ieder persoon en iedere diagnose is anders.

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de borstkankermaand. Een maand waarbij er wereldwijd extra aandacht is voor borstkanker. Een belangrijke maand dus, maar ook confronterend en moeilijk. Wanneer je geconfronteerd wordt met borstkanker, volgt een op maat gemaakt traject. En elke weg vraagt veel van iedereen die ermee te maken krijgt. Of je dit nu als patiënt of als toeschouwer aflegt. Voor iedereen die dit op haar (of zijn) pad krijgt, volgen de uitdagingen elkaar op. Het is belangrijk hier open over te zijn en het taboe te doorbreken. Spreek over wat je ervaart en waar te tegenaan loopt. Praat over je pijn, je verdriet maar zeker ook over de kleine mooie dingen die je beleeft. Datgene waar je plezier aan beleeft. Het blijkt vaak genoeg een taboe te zijn om te lachen bij en met mensen met kanker. En dat terwijl lachen ook zo belangrijk is bij het helingsproces, zonder afbreuk te doen aan het verdriet en de pijn die wordt ervaren.

En zoals dus ieder persoon en iedere diagnose anders is, is ook de beleving door alle betrokkenen voorzien van vele gezichten. En ze mogen er allemaal zijn ….. Vanaf volgend jaar komt er een online PositivePinks (yoga)programma voor borstkanjers only, om terug in je kracht te komen en weer volledig voor het leven te kiezen ... Schrijf je in op de website om de lancering niet te missen: www.yoginess.eu

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Er was eens